Dieren ter bemiddeling

In voorkomende gevallen kan De Hazenberg bemiddelen bij het herplaatsen van uw huisdier.

Hierbij hanteren we de volgende regels:

  • Wij bemiddelen uitsluitend bij herplaatsing van een hond of kat, die als huisdier wordt gehouden.
  • Plaatsing op de website vindt alleen na overleg met en goedkeuring van medewerkers van De Hazenberg plaats.
  • Uw informatie wordt geplaatst zoals aangeboden, maar De Hazenberg is nimmer verantwoordelijk voor de inhoud ervan.
  • Bemiddeling mag geen verkoop van huisdieren inhouden.
  • De informatie wordt verwijderd na bericht van herplaatsing en automatisch, vier weken na plaatsing op de website.
  • De Hazenberg aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, voor welk gevolg dan ook, bij of na een herplaatsing.

Jimmy is een Border Collie reu van 4 jaar, hij is niet gecastreerd. Hij is een hond die voordat hij bij ons kwam een “kleine” wereld had. Hij leefde in een kennel en werd in de avond los gelaten in de tuin, hierdoor heeft hij wat socialisering gemist. Dat uit zich door bij vreemde nieuwe dingen grommen, maar als je hem dan gerust stelt gaat het goed. Jimmy kan niet bij katten, hij loopt het hele huis door om ze te zoeken en blijft bij de deur op ze wachten.
Hij kan bij kinderen en andere honden ( dit is wel aftasten). Verder kent hij al wat commando’s. Hij kan alleen zijn en is waaks.
Jimmy is een ontzettende knuffelkont, dat is ook wat hij het liefst doet, hij kan tegen autorijden en vindt dit erg leuk.

Marianne
06-52509364

   

Zoekt een nieuw thuis: Happy

Geboren 15-05-2015, Roemenië. Kleur: grijs gestroomd. In Nederland sinds okt 2015.
Ong 50 cm hoog, 22 kg.
Happy is een enthousiaste jonge hond die graag speelt, opgewekt is, graag in zijn mandje ligt, leergierig, vol energie en die, eenmaal gewend, zeker contact met je zoekt. Hij heeft duidelijk trekken van het wolfshond type, maar niet in alles. We zoeken een adres met een rustige consequente baas die dit type hond waardeert, waar een andere, rustige hond aanwezig is (voorkeur teefje) en geen stadse omgeving. Happy heeft duidelijke en beschermende leiding nodig heeft. Bekendheid met dit ras is zeer helpend en acceptatie van zijn karakter (en kenmerken) is een must voor een klik.

Happy heeft de eerste vier maanden van zijn leven volledig in het wild geleefd en daarna in een Roemeens asiel. De eerste twee maanden in Nederland was hij de tweede hond in huis. Dat deed hem zichtbaar goed en hij keek voortdurend naar de andere hond voor informatie.
In de drie-en-een-half jaar dat Happy hier is hebben we ontzettend veel bereikt. Van zeer schuw is hij nu vertrouwd met mensen, mits hij op zijn eigen manier en tijd kennis met ze heeft kunnen maken. Er zijn ook mensen waar hij gek op is. Daar dolt hij mee, wil hij mee spelen, en ze kunnen alles met hem doen. Hij heeft duidelijk plezier buiten en kan vaak zelf herstellen als hij schrikt.

Met vreemden is hij in het begin blafferig en afwerend, hoe meer toenaderingspoging zij doen, hoe erger het wordt. Laten ze hem met rust, neemt de baas hem even bij zich in de eerste momenten, dan is hij eigenlijk vooral nieuwsgierig en besnuffelt hen helemaal, als hij de kans krijgt. Het heeft even tijd nodig. Daarna is het oké.
Het is een alerte hond, ook tijdens wandelen. Even contact met hem brengt de zaak weer tot rust. Van katten kan hij schrikken bv tijdens de wandeling en dan even wegspringen of in een spelboog naar ze toe springen. Katten thuis is nooit geprobeerd.
Met drie jaar, is hij gecastreerd. Dat heeft goed gedaan. Er is meer contact en meer rust. We knuffelen en hij zoekt meer contact uit zichzelf.

Happy is een hond die:
• een natuurlijk en zelfstandig karakter heeft, dat moet de baas waarderen.
• consequente en geduldige leiding nodig heeft. Maar ook spelen en stoeien.
• dicht bij de natuur staat en daardoor in het begin terughoudend en voorzichtig kan zijn.
• lichaamstaal feilloos kan lezen.
• een onafhankelijk karakter heeft en eigenzinnig kan zijn. Hij is intelligent en zal niet ‘zomaar’ gehoorzamen alleen maar omdat de baas er om vraagt. Samenwerking werkt beter.
• bij een onbekende situatie eerst alles van een afstandje wil bekijken.
• als hij meent dat er gevaar is, zal willen wijken of vluchten.
• naar onbekenden eerst terughoudend is en er niet van houdt als zij zich opdringen.
• lief is en van aanrakingen houdt als hij je vertrouwt. Hij zoekt je op, maakt contact.
• In sommige situaties onzeker is en dan soms gaat overschreeuwen.
• andere honden, eenmaal gewent, doen hem goed en er wordt veel gestoeid. Dit is helpend en steunend. Hij speelt met meerdere honden en vindt het heerlijk.
• gewend is aan de bench, het is bv gewoon een rustige slaapplek, waar hij zelf in gaat.
• hij houd niet zo van auto rijden. Een duidelijke plek in de auto helpt, een antistatische strip helpt, bij lange trips een reistabletje. Hij wordt niet ziek, het geeft wel wat stress.

Aandachtspunten voor kennismaking en nieuwe thuissituatie:
• Happy houdt van wat ruimte als hij staat te eten. Een andere hond vlak bij hem maakt hem onrustig.
• Hij heeft wat begeleiding nodig bij de ontmoeting met andere honden. Hij is wat onzeker in contact maken. Is dan schrikkerig en kan overcompenseren. Tevens zal hij tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe thuissituatie, welke mensen en regels daar gelden. Hij zal allereerst wat afstand houden, gun hem zijn eigen tijd van toenadering.
• Los lopen is in de beginperiode wel gebeurd, hij liep nooit weg, kwam ook niet helemaal terug. Toen hij de enige hond en meer angstig was is het ‘aan de lijn’ lopen ingezet als begrenzing en veiligheid. Wat goed gewerkt heeft.

Ondanks dat we veel bereikt hebben, is duidelijk dat wij samen niet de goede match zijn. Happy heeft ontspannen aandacht nodig die hem ruimte geeft en duidelijkheid die hem veiligheid bied. Dat heb ik niet meer te bieden, nu ik herstellend ben van ziekte. Wat ieder van ons nodig heeft, matcht niet met elkaar.

Help ons >>

In het zonnetje hond

In het zonnetje Kat