Dieren ter bemiddeling

In voorkomende gevallen kan De Hazenberg bemiddelen bij het herplaatsen van uw huisdier.

Hierbij hanteren we de volgende regels:

  • Wij bemiddelen uitsluitend bij herplaatsing van een hond of kat, die als huisdier wordt gehouden.
  • Plaatsing op de website vindt alleen na overleg met en goedkeuring van medewerkers van De Hazenberg plaats.
  • Uw informatie wordt geplaatst zoals aangeboden, maar De Hazenberg is nimmer verantwoordelijk voor de inhoud ervan.
  • Bemiddeling mag geen verkoop van huisdieren inhouden.
  • De informatie wordt verwijderd na bericht van herplaatsing en automatisch, vier weken na plaatsing op de website.
  • De Hazenberg aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, voor welk gevolg dan ook, bij of na een herplaatsing.

   

Met pijn in ons hart zoeken we na 11 jaar een fijn plekje voor onze lieve grote kater Binkie.

Binkie is opgegroeid in een klein appartement in Amsterdam waar hij alleen af en toe in de tuin kwam. Inmiddels is Binkie met ons mee verhuisd naar de Utrechtse Heuvelrug waar hij naast heel veel ruimte en een leven buiten inmiddels ook twee nieuwe huisgenoten heeft gekregen, namelijk kleine kinderen. Hij kan hier maar niet aan wennen. Daardoor ligt Binkie ondanks dat hij nu zoveel ruimte heeft de hele dag boven op een kamertje totdat de kinderen naar bed zijn. Hij is totaal niet op zijn gemak.
Zijn levensgeluk is hierdoor zo verminderd.
Naast dat we het zielig vinden voor hem zit onze kruipende jongste hem (als wij even niet kijken) continu achterna om als het even lukt aan zijn staart of oren te trekken. Wij zijn bang (en begrijpen ook) dat het hem een keer teveel wordt.
Deze grote kater is gek op aandacht en knuffelen. Hij is het liefst in de buurt van zijn baasjes maar kan ook heel goed alleen zijn. Hij houdt van spelen en vliegen vangen, maar ligt net zo lief de hele dag te chillen op een zacht en zonnig plekje. Zit je ‘s avonds voor de tv? Dan zal hij proberen dat fijne plekje op je schoot te bemachtigen.
Met zijn 8 kilo is hij erg groot. Al bijna zijn hele leven letten wij op zijn voeding. Tot twee jaar geleden at hij speciaal dieetvoer maar toen dit niet echt bleek te helpen en hij er ook niet echt fan van was zijn we ermee gestopt. Blijkbaar is het zijn bouw want hij is helemaal gezond en altijd onder controle geweest bij de dierenarts. Binkie is gecastreerd, ingeënt en gechipt.
Binkie heeft altijd als enig huisdier bij ons gewoond en kan naar andere katten wel eens wat dominant zijn.
Wij hopen dat wij voor deze knuffelkont snel een fijne plek kunnen vinden waar hij zich weer thuis en op zijn gemak voelt.

Nienke Leenheer
06-22238149

   

Wie heeft er ruimte en zoekt een goede jager?

Onze GVR (grote vriendelijke reus) Schoffie is een mooie grote gecastreerde kater, met een heel klein hartje.

Hij woont inmiddels 11 jaar bij ons en heeft al heel wat muizen en helaas soms ook vogeltjes mee naar huis genomen. Schoffie is dan ook een echte buitenkat. Die het gelukkigst zou zijn als hij veel buiten kan zijn, zonder dat er allemaal andere katers in ‘zijn’ territorium komen. Hij gaat niet echt ver van huis omdat hij gecastreerd is.

Ook ligt hij graag binnen en buiten lekker in het zonnetje. Hij kan echt genieten van rust.

Schoffie is dan wel groot en een jager, maar heeft een klein hartje. Richting andere katten zal hij niet snel de confrontatie opzoeken. Er lopen bij ons in de buurt behoorlijk wat ongecastreerde katers rond en dit zorgt bij Schof voor stress. Hij uit dit in sproeien. Voor ons is dit probleem inmiddels zo groot dat we naar een goede oplossing buitenshuis zoeken.

Karakter

Schoffie is een grote kater, maar met een heel klein hartje. Hij is niet echt een knuffelkat, maar komt op zijn moment zeker wel langs voor een knuffel en een aai. Spelen vindt hij erg leuk en hierin is hij ook erg fanatiek.

Met andere katten kan ie wisselend overweg. Hij zal nooit de confrontatie opzoeken, is van zichzelf zeker geen vechtersbaas. Het is geen probleem als er een andere kat in huis is.

Voor een gezin met kleine kinderen is hij niet geschikt.

Gezondheid

Jaarlijks heeft Schoffie zijn inentingen en check-ups gehad. Hij is gecastreerd en voorzien van een chip.

Hij heeft wel wat ouderdomsartrose, waardoor hij zich iets minder goed kan verzorgen en wat klitten in z’n vacht krijgt. Deze kammen we er voor hem uit.

In het zonnetje hond

In het zonnetje Kat