Veelgestelde vragen

Bel de dierenambulance in uw regio en zij zullen het dier (als dit nodig mocht zijn) op komen halen. Het is dan wel belangrijk dat u het dier heeft gevangen, alleen dan komen zij het dier ophalen bij u! Hieronder treft u alle telefoonnummers van dierenambulances in onze regio:
Dierenambulance de Heuvelrug: 06-51108274
Dierenambulance Nederrijn: 06-53871861
Dierenambulance Woudenberg: 06-54928928
Dierenambulance Gelderse Vallei: 06-53367018

Als uw dier is weggelopen van huis of tijdens de wandeling, kunt u ook contact opnemen met de dierenambulance. Wanneer zij een melding krijgen van uw dier nemen zij contact met u op. U kunt ook het asiel binnen uw regio bellen, zij nemen contact met u op als het dier binnenkomt.
De Stichting Amivedi registreert uw vermiste huisdier ook en zullen via dierenasiels en ambulances in de gaten houden of hij/zij gevonden is.

Alle dieren die in het asiel verblijven staan op internet. U kunt zich alvast oriënteren op onze website. Ziet u een hond of kat waar u veel belangstelling voor heeft, dan kunt u contact opnemen met het asiel, of u komt langs tijdens openingstijden. Wij kunnen u verder informeren en eventueel kunt u een optie op de hond of kat nemen zodat u de ruimte krijgt om nog een keer te komen kijken. De optie is voor maximaal drie dagen. Als u bij het dier komt kijken zal één van onze medewerkers u verder informeren en gaan we kijken of het dier voor u geschikt is.

Met een hond krijgt u de mogelijkheid om een stukje te wandelen in het bos om te zien hoe hij/zij buiten het asiel reageert. Als het klikt van beide kanten kunt u zowel een hond als kat (onder de voorwaarde dat het dier gezond is uiteraard) dezelfde dag meenemen. Er is geen mogelijkheid om het dier op proef mee te nemen naar huis. Wij hebben ervaren dat het herhaaldelijk van tehuis veranderen een negatieve invloed heeft op de dieren. Als u interesse heeft in een hond geven wij wel de mogelijkheid om meerdere keren te komen wandelen in het bos. Wij houden deze hond dan ook voor een bepaalde tijd voor u vast.

Als na plaatsing blijkt dat het misgaat met een huisdier dat u thuis al had, dan brengt u het asieldier bij ons terug.

Als u niet meer voor uw hond of kat kunt zorgen is het mogelijk om afstand te doen van uw dier.

Elk asiel heeft een eigen regio van waaruit het dieren op kan nemen. Onze regio bestaat uit de gemeenten: Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Rhenen,  Veenendaal en Scherpenzeel.
Als u besluit uw huisdier in een asiel te plaatsen, dan kan het zijn dat u op een wachtlijst komt te staan en dat wij uw huisdier dus niet direct kunnen opnemen. Belt u ons daarom altijd op voordat u naar ons toekomt.
Zowel katten als honden mogen niet langer dan 9 maanden geleden geënt zijn en willen wij graag een gezondheidsverklaring hebben van uw dierenarts met daarbij het bijbehorende paspoort van het dier. Kunt u ons dit niet laten zien, dan kunnen wij uw huisdier niet opnemen.
Aan het afstand doen van uw huisdier zijn kosten verbonden.

Nee, dat gebeurt nooit! Als er om wat voor reden dan ook een dier lang blijft zitten, maar het is gezond en heeft het naar zijn/haar zin in het asiel, mag de hond of kat de rest van zijn leven bij ons blijven. Uitsluitend als er ernstige medische redenen voor zijn, of een hond of kat agressief en daardoor onhandelbaar is, laten we een dier inslapen.