Hannes is een kater van 01-09-04.

Hannes is jaren geleden bij mensen geplaatst, maar vond zelf dat hij liever bij iemand anders wilde wonen. Deze mensen hebben uiteindelijk Hannes met veel pijn in het hart terug gebracht. Hannes is namelijk een ontzettende sproei kater. Werkelijk alles moest er aan geloven bij deze mensen en dat kwam eigenlijk hoofdzakelijk door de buurt katten. Hannes heeft gewoon luid en duidelijk te kennen gegeven dat hij niet van andere katten gediend is en dit was zijn enige manier om zijn protest te uiten. Dus met dikke tranen is Hannes hier achtergelaten en gaan wij nu proberen om voor hem een passende plaats te vinden.

Na 2,5 jaar in ons asiel dachten we dat Hannes ook wel als asiel kat los op het terrein kon lopen, dan had hij in ieder geval meer aan zijn leven dan altijd in het kattenverblijf. Dat deed hij eigenlijk heel goed, geen plasjes binnen, en lekker op de stoel in de receptie liggen en aandacht vragen als hij een aai over zijn bol wilde. Echter de pension honden die werden gebracht, werden op niet zo’n gastvrije manier begroet door Hannes, dus was het weer retour het kattenverblijf in.

We zijn inmiddels bijna 4 jaar verder en Hannes zit nu al 4 jaar bij ons binnen in het kattenpaviljoen. ’s Zomers kan hij een paar maandjes de kattentuin in, maar de rest van het jaar verblijft hij binnen en dat gaat hartstikke goed. In de kattentuin wil hij nog wel eens tegen iets aan plassen, maar binnen is hij altijd 100% zindelijk. Zelfs als het wel eens gebeurd dat hij zijn hok met een andere kat moet delen, blijft hij zindelijk. Maar Hannes is het gelukkigst als hij een hok voor zichzelf heeft en er regelmatig iemand langs komt om even met hem te kroelen.

Persoonlijk denk ik dat Hannes op een leeftijd is gekomen, en met de ervaringen die wij hier met hem hebben, dat hij nog best wel eens het meest geschikt kan zijn om op een appartement te gaan wonen. Uiteraard zonder andere dieren, maar niet de prikkels van buurtkatten en honden waardoor hij zich weer belaagd zou kunnen voelen en de aandrang krijgt om zijn territorium af te gaan bakenen. We hebben door de jaren heen verschillende katten gehad die dit gedrag lieten zien, en daarom ook terug gebracht zijn naar ons. In het verleden dachten we dat dit soort katjes zoveel mogelijk naar buiten moesten, om ongelukjes binnen te voorkomen. Nu hebben we al een aantal keren geprobeerd om deze katjes op een appartement te plaatsen, of in een afgezette tuin waar ze naar buiten konden, en eigenlijk zijn al deze experimenten geslaagd.

Nu zoeken we alleen voor Hannes nog iemand die zo dapper is om dat te proberen en hem die kans te geven zich van zijn goede kant te laten zien. Hij heeft het zo verdiend om eindelijk ons te gaan verlaten, vind U ook niet?

Doneer >

In het zonnetje hond