Kastro

Kastro

Kastro is een kater van 02-08-2010.

Kastro is een lieve, aanhankelijke, ietwat schrikkerige kater. Hij is bij ons terug gebracht omdat hij door de stress van andere katten in de buurt ging plassen in huis. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen, want hij loopt nu sinds een aantal maanden bij ons los op het asiel, en hij schrikt gewoon snel van onverwachte bewegingen en geluiden. Onze oude huiskat is hij ook niet echt op gesteld. Wel wil hij graag knuffelen, op schoot liggen en spelen. Echter bij ons binnen doet hij alles netjes op de bak, ondanks dat hij nu veel binnen is omdat hij het buiten nu wat te koud vind. Bij mooi weer vind hij het ook heerlijk om buiten te slapen. Dat kan hij bij ons onder een afdak doen, waar hij een mooie, hoge plek heeft gevonden.

Meneer vind het dan ook prettig om zijn eten ook buiten geserveerd te krijgen. Dit zijn wel speciale brokken voor zijn blaas, anders krijgt hij blaasgruis met allerlei nare gevolgen van dien, dus ook naast de bak plassen. Kastro heeft het hier best naar zijn zin, maar een eigen plekje, bank en liefdevol baasje is toch wel een stuk gezelliger voor deze man, die, als het rustig is een hele poos bij je op schoot kan gaan liggen slapen. Bij ons doet hij dat regelmatig, maar bezoekers zijn vreemd voor hem, dus weer eng. Daardoor hebben mensen eigenlijk niet door wat een lieverd hij is. Ik hoop dat door dit verhaal nu eens iemand echt bij hem wil komen kijken en zich niet laat afschrikken door zijn schrikkerige karakter.

Ik denk dat als Kastro op de juiste plaats terecht komt, dus niet in een te druk gezin en een buurt waar hij niet om de tien meter een andere kat tegen het lijf loopt, hij zich snel op zijn gemak zal voelen en zijn ware, lieve aard naar boven zal komen. We hopen het voor hem, want hij heeft zeker nog een kans verdiend.

Doneer >

In het zonnetje hond

2018-12-12T18:38:04+00:00