Lobbus verblijft niet in ons asiel, wij bemiddelen alleen. Contactgegevens vind u onderaan het bericht!

Red deze lieve Lobbus.

Lobbus is een 6 jaar oude, super blije, enthousiaste en aanhankelijke zwarte Duitse Herder (met chip en paspoort). Een lieve hond met veel energie. Als loslopende boerderijhond kon ze die energie heel goed kwijt, totdat ze op een dag van het erf de drukke weg op rende. Voor haar eigen veiligheid heeft de eigenaar vanaf dat moment een hok voor haar gemaakt waar ze bijna 24/7 in vertoeft. Helaas zijn de korte momenten dat ze eruit kan verre van genoeg om haar energie en haar behoefte aan menselijk contact in kwijt te kunnen. Hierdoor geeft ze al enige tijd serieuze tekenen van verveling en stress wanneer ze in haar hok zit. Ze verdient een beter leven, een betere plek! Ook de eigenaar is het hiermee eens en samen zijn we opzoek naar een passend huisje.

Ze is niet gewend om in huis te zijn en is waarschijnlijk ook niet zindelijk doordat ze constant in haar hok zit en daar ook haar behoefte doet. Mogelijk is dit op te lossen middels een training maar het meest passende is echt een erf of een ruime tuin met kennel. Verder is ze geen ‘blaffer’ en is ze eraan gewend alleen te zijn.

Naast ruimte heeft Lobbus ook een duidelijke baas nodig, iemand die haar op een geduldige manier de grenzen kan leren. Omdat ze opgegroeid is als vrije boerderijhond kan ze de basiscommando’s als ‘’zit’’, ‘’poot’’ en ‘’lig’’ wel, maar verder dan dat kent ze niet. Door de bergen aan energie in haar lichaam gebeurt het ook regelmatig dat ze niet goed luistert, simpelweg omdat eerst de overtollige energie eruit moet. Verder is ze wel leergierig en is ze erg gericht op de baas, wat ons doet vermoeden dat ze goed te trainen is wanneer haar energiebehoefte wordt vervuld. Verder loopt ze goed aan de lijn en vind ze het ook heerlijk om naast de fiets mee te rennen.

Lobbus is gewend aan andere honden. Zo reageert ze positief op zowel de loslopende hond op het terrein als de enkele honden die ze tijdens een wandeling tegenkomt. We verwachten dan ook dat ze goed zou samen kunnen leven met andere honden. Het is onbekend hoe ze met katten omgaat, maar we verwachten dat dat, met haar actieve jachtinstinct, niet goed samen zal gaan. Dit geldt tevens voor andere loslopende dieren als konijnen en kippen. Verder is ze echt een allemansvriend maar zouden we, voor nu, niet adviseren haar alleen te laten met kleine kinderen, dit omdat ze in haar eigen enthousiasme nog wel eens tegen mensen op wil springen.

Met de juiste begeleiding heb je aan Lobbus zeer zeker een trouwe en liefdevolle hond voor het leven!

Mocht het wenselijk zijn dan kunnen we Lobbus ook nog even langs de dierenarts brengen voor een check-up om eventuele aankomende kosten alvast te dekken zodat jij als toekomstige eigenaar zo min mogelijk kosten eraan hebt! Ook zijn we bereid om eventuele reiskosten e.d. te dekken. Het belangrijkste voor ons is echt dat Lobbus zo snel mogelijk een betere plek krijgt!

Bij interesse kunt U mij bellen op 06-11748390.

In het zonnetje hond