Vanwege het Coronavirus werken wij op afspraak om bij onze dieren te komen kijken.
Dit kan telefonisch of via de mail.

Luco is een kater van 07-11-2011.

Luco is bij ons terug gekomen omdat hij het er niet mee eens was dat hij binnen moest blijven. Nu is dat vaak moeilijk, want buiten is toch het meest te beleven. Luco gaf dit te kennen door uren achtereen te mauwen, zo erg dat de buren er wat van gingen zeggen. Luco mocht wel eens mee naar buiten aan een tuigje, maar had dan absoluut geen zin om weer mee naar binnen te gaan. Daarom is Luco met pijn in het hart naar ons terug gebracht en gaan wij op zoek naar een passende oplossing voor deze kerel. Luco heeft wel speciaal voer nodig voor zijn blaas, maar verder is het een gezonde, jonge man die op zoek is naar een huis waar hij mag wonen, en waar hij na een gewenning periode lekker naar buiten mag. Luco zal daar zeker een stuk gelukkiger van worden, en Uw buren zullen geen last hebben van zijn luide geklaag.

Luco had gelukkig alweer snel een huisje gevonden, daar mocht hij lekker naar buiten en zijn gangetje gaan, maar nu viel hij het hondje van de buren aan tot bloedens toe. Hij heeft het ook niet zo op zijn soortgenoten en gaat een gevecht zeker niet uit de weg. Hij is het liefst de hele nacht buiten en dan vonden de mensen ook vaak plukken haar van een gevecht met een andere kat. Omdat de mensen geen ruzie met de buren willen, is Luco dus nu voor de derde keer bij ons. De mensen zelf waren wel helemaal gek van Luco, want het is gewoon een erg lieve kat, maar die alleen het gezelschap van mensen wil en geen andere huisdieren. Wij gaan nu op zoek naar een huisje waar hij dus weer lekker naar buiten kan, maar waar het liefst geen andere dieren vlak in de buurt wonen. Een woonwijk is voor Luco dus geen optie, want dan gaat het binnen de kortse keren weer mis. Het blijkt dus een echte vechtersbaas te zijn en binnenhouden is ook echt geen optie. De enige mogelijkheid voor Luco is geplaatst te worden in een buitengebied. Hij is een prima muizenvanger, maar wil daar dus verder geen honden of katten bij in de buurt hebben. Hij heeft last van blaasgruis en heeft dus echt zijn speciale voer nodig, want als hij toch soms wat anders krijgt, krijgt hij weer last van zijn blaas en wordt daar ook ziek van.
Kortom, bent U degene die een muizenvanger zoekt, Luco alleen zijn eigen brokjes ernaast geeft, verder niets anders en het gezellig vind om een slapende huisgenoot overdag binnen te hebben (’s nachts is hij altijd buiten), kom dan eens bij hem kijken. Luco wacht op U, want ons heeft hij nu vaak genoeg gezien!

Help ons >>

In het zonnetje hond