Let op, Lucy verblijft nog bij haar huidige baasjes, wij bemiddelen alleen!

Lucy is een lief, enthousiast hondje van nu 11 maanden oud. Haar geschatte geboortedatum is 2 december 2021.

Mijn man en ik hebben haar in de zomer uit Roemenië geadopteerd via een adoptiestichting. De reden van versneld verplaatsen naar Nederland was volgens de adoptiestichting dat ze continu werd aangevallen door andere honden en daardoor zeer angstig was. Voor het overige zou ze een wat afwachtende houding hebben, maar bij rust om haar heen behoorlijk aanhankelijk zijn naar mensen.

We kregen een hondje in huis dat verstijfd van angst was en bijna voortdurend in freezetoestand verkeerde. Naar mij toe verbeterde dit spoedig en na een aantal maanden was de angst voor andere honden voorbij en wilde ze tijdens uitlaten uit zichzelf naar andere honden toe om te spelen. Het valt me wel op dat honden die ook een geschiedenis als zwervertje hebben meer overspannen op elkaar reageren dan hondjes met een onbelaste geschiedenis.

Maar: ze bleef aanhoudend zeer angstig en daarbij ook afwerend gedrag(blaffen, grommen, ook bijtpogingen, want ze wil echt geen contact) naar mijn man vertonen.

Het is net alsof ze twee verschillende honden is: alleen met mij is ze een enthousiaste, aanhankelijke, ondeugende en speelse pup . Zodra mijn man thuis is, slaat de angst en het probleemgedrag weer toe. Tegelijkertijd gaat het wel heel goed met onze kinderen en de kat.

Omdat de situatie op geen enkele manier verbeterde, hebben we met vrienden van ons afgesproken dat ze daar op proef zou gaan wonen om te kijken of ze daardoor meer kwaliteit in haar leventje kon krijgen.

Na ruim twee weken lieten onze vrienden ons  weten dat zij niet haar baasjes willen worden, omdat het gedrag naar de man van het stel dezelfde vormen aanneemt als bij ons thuis: grommen, blaffen, stil in een hoekje liggen als hij thuis is. Tegelijkertijd is ze dezelfde enthousiaste pup naar zijn vrouw en de kinderen.

Ik kan niet goed beoordelen of Lucy goed luistert, omdat ik haar nog niet los heb kunnen laten lopen (onze vrienden uiteraard ook niet) en ik voornamelijk bezig ben geweest met haar helpen haar angst  te overwinnen,  maar op zich kan ik tijdens wandelingen wel met haar lezen en schrijven. Ze loopt niet strak aan de voet, maar ik ben wel degelijk degene met de leiding tijdens het wandelen.

Lucy is volgens onze dierenarts in goede gezondheid. Daar ligt het gedrag volgens hem zeker niet aan. Ze was bij de dierenarts rustig en goed te onderzoeken. In Roemenië heeft ze alle benodigde inentingen gehad om naar Nederland te kunnen komen. Ook is ze gesteriliseerd en gechipt. Toen ze bij ons kwam had ze nog een kale plek op haar huid van een oude bijtwond waarin ze later opnieuw gebeten is. De dierenarts vermoedde dat het haar mogelijk nooit meer terug zou komen op die plek. Dat is wel gebeurd. Ze is ongeveer 35 cm hoog en is nog gegroeid in de tijd dat ze bij ons woont.

Ik denk dat Lucy een jagertje is. Ze geniet erg van lange wandelingen en vliegt zo ongeveer over het pad als ze vogeltjes ziet. Buiten wil ze ook achter katten aan. In huis is het rustig tussen haar en onze kat. Ze begint ook binnenshuis (bij afwezigheid van mannen) speels te worden. Ze lijkt slim en geniet van spelletjes.

Lucy is zindelijk, kan zelfs erg lang ophouden. De eerste dagen dat ze bij ons was, deed ze niet of nauwelijks iets tijdens wandelingen en ook niet in de tuin. Bij angst laat ze in huis wel urine lopen. Aanvankelijk had ze bij ons geen bench, omdat ons dat niet fijn leek aangezien ze al zo angstig was. Toen ze ’s nachts telkens dezelfde plek op onze bank begon uit te zoeken om haar behoefte te doen, hebben we toch een bench gekocht. Ze is sindsdien volledig zindelijk geweest en benutte wandelingen met mij alleen en soms samen met de kinderen om haar behoefte te doen. Als mijn man eens meewandelde deed ze niets. Bij onze vrienden kunnen alle huisgenoten haar wel gewoon uitlaten, maar ook onze vriend ziet niet het enthousiasme en de ontspanning die hij ziet als zijn vrouw of dochter haar uitlaat.

Bij ons eet en drinkt Lucy doorgaans alleen ’s nachts.  We proberen haar te leren ook te eten rond onze etenstijden en dan is schrokgedrag en grote waakzaamheid zichtbaar. Ze pauzeert het schrokken als ze geluiden hoort etc. Ze is geen grote eter en grotere stukken voedsel lijkt ze ingewikkeld te vinden. Alsof dat motorisch ingewikkeld is. Ze eet dan wel weer graag het bakje van onze kat leeg en op straat pakt ze ook dingen op die niet eetbaar zijn, zoals plastic en steentjes.

Bij vrouwen die haar bekend zijn, is Lucy een echte knuffel. Ze volgt je ook overal in huis. Ze kan goed alleen zijn, maar het is ook een ondernemend diertje. Ik denk dat ze eenmaal veilig gehecht aan een baasje weleens puppytraining nodig kan hebben op het punt van alleen thuis zijn. En natuurlijk ook training op het gebied van luisteren en loslopen.

Gezien het heel apathische gedrag (de hele dag stil in een hoekje liggen) als er een man in de buurt is, zoeken wij een vrouwenhuishouden voor Lucy.  Ze is een fantastisch diertje en we gunnen haar een leefwereld waarin ze kan ontspannen en tot bloei kan komen. Geduld en rustig benaderen zijn sleutelwoorden voor haar.  Ze deinst terug bij abrupt benaderen.

0646591919

In het zonnetje hond