Pension

De Hazenberg biedt ook pensionmogelijkheden voor honden. De honden worden bij voorkeur in groepen onder gebracht, dus het is prettig als de hond goed met andere honden overweg kan. De honden verblijven overdag in de speelweides.

Voor de nacht gaan ze naar de kennels. Deze kennels zijn in 2016 nieuw gebouwd en zijn voorzien van vloerverwarming. Wij hebben goede manden en dekens, dus de hond hoeft geen eigen kussen of deken mee te nemen. Ook de riem geven wij weer aan de eigenaar mee, o.a. om kwijtraken te voorkomen.

De meeste honden worden éénmaal per dag gevoerd, als ze aan het eind van de dag naar binnen gaan. Honden die er behoefte aan hebben, zoals bijvoorbeeld jonge honden en honden van grote rassen worden tussentijds een keer binnengehaald om gevoerd te worden.

Het voer is een standaard compleet hondenvoer van een uitstekende kwaliteit. Van dit voer wordt alleen afgeweken als het om voer gaat dat door een dierenarts is voorgeschreven. In dat geval dient de eigenaar het voer zelf mee te nemen. Als een dier door een dierenarts voorgeschreven medicijnen nodig heeft, is het geen probleem die medicatie toe te dienen. Het is dan wel van belang dat het toedieningsschema en de gegevens over het ziektebeeld bij het pension bekend zijn.

Als een hond ziek wordt gaan wij in principe naar de dierenarts die aan het asiel/pension verbonden is.  Bij specifieke problemen nemen wij (of onze dierenarts) contact op met de eigen dierenarts. De kosten van het dierenartsbezoek zijn voor rekening van de eigenaar.

In de speelweide is er altijd een klein risico dat uw hond een (lichte) beschadiging oploopt. Wanneer dit gebeurt is het pension aansprakelijk voor de eventueel gemaakte dierenartskosten.

Meldt het van te voren als uw hond vechtlustig is, dan kunnen wij de hond solitair huisvesten (indien er plaats is).

Enkele voorwaarden voor opname in het pension

Vaccinaties

  • Een zogenaamde cocktailenting (o.a. hondenziekte, Parvo, ziekte van Weil enz.). Deze beschermt uw hond voor de meest voorkomende ziektes. Deze enting is 1 jaar geldig.
  • Een inenting tegen kennelhoest. Er zijn verschillende types vaccinatie; sommige zijn een half jaar geldig, andere een heel jaar (informeer hiernaar bij uw dierenarts).
  • De entingen moeten tenminste een week voor het verblijf gegeven zijn.

Het dier moet gechipt zijn.

Het vaccinatieboekje moet tijdens het verblijf van de hond op De Hazenberg aanwezig zijn.

  • Een hond kan niet worden opgenomen als er bij binnenkomst geen vaccinatieboekje kan worden overlegd. Wij staan onder controle van de inspectiedienst van de landelijke dierenbescherming en moeten bij controle kunnen bewijzen dat de aanwezige dieren voldoende zijn geënt.

Een loopse teef kan in principe niet worden opgenomen.

  • Een enkele keer kan het in de rustige periode wel, maar dan is het voor eigen risico van de eigenaar.

Bespreken is mogelijk via dit formulier: Reserveringsaanvraag pension/het formulier op de website. De reservering is pas geldig als u een bevestiging heeft ontvangen!
Bespreek tijdig een plaats in het pension. Rondom feestdagen en in de zomervakantie is het snel vol.

Annuleren

Annuleren kan kosteloos tot 14 dagen voor de incheckdatum.
Binnen 14 dagen voor de incheckdatum annuleren, betekent dat het volledige pensiongeld verschuldigd is.

Afrekenen

Het is gebruikelijk om bij het ophalen van uw huisdier te betalen, maar prefereert u vooruit te betalen dan is dat ook geen probleem. Betaling kan contant of per pin. Wij leveren geen diensten op rekening! Als u donateur bent van ons asiel, of als uw hond bij ons vandaan komt, krijgt u € 1,00 per dag korting.

Openingstijden pensionafdeling

Maandag t/m zaterdag van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur.
Op zondag van 10.00-10.30 uur (halen en brengen) en van 15.45-16.15 uur (alleen halen).

Op alle reserveringen zijn de pensionvoorwaarden van de Hazenberg van toepassing.