Wij werken op afspraak om bij onze dieren te komen kijken. Dit kan telefonisch of via de mail.

LET OP! Sjaak verblijft niet in het asiel maar bij zijn huidige eigenaar.

Sjaak is een Toller Retriever van 9 jaar.

Sjaak is een mooie, rustige en vriendelijke Toller van 9 jaar. Hij oogt echter veel jonger, hij is nog heel fit en slank. Hij is zoals de meeste Tollers wel wat gereserveerd, geen allemansvriend. Verder is hij heel makkelijk, kan goed een aantal uren alleen zijn, gaat graag met de auto mee en is bv ook gewend aan vakanties. Hij zwemt en speelt graag, liefst met de bal. Hij luistert naar de meeste dingen goed, maar als hij los loopt komt hij niet altijd direct terug als je hem roept. Hij kan heel soms uitvallen naar andere honden (1-2 keer per jaar).

Je vraagt je af waarom we dan een ander baasje zoeken? Want dat doen we wel, met ontzettend veel pijn in het hart. Maar Sjaak heeft een scheiding en verhuizing naar een nieuw gezin in 2020 nooit helemaal goed kunnen verwerken. Hij is in zijn nieuwe huis soms nerveus en schrikachtig, al gaat dit de laatste tijd wel vrij goed. Daarnaast heeft hij moeite om met name één van de nieuwe gezinsleden als baasje te zien. Dat heeft er toe geleid dat hij haar de laatste 2 jaar twee maal gehapt heeft, de laatste keer net voor kerst 2022. Uiteraard geeft dit veel spanning bij haar en het gezin en na uitvoerig overleg met de dierenarts en een gedragstherapeut is de conclusie dat de kans dat dit gedrag naar haar zich zal herhalen, vrij groot. Naar anderen is hij gewoon heel lief en relaxed wat het extra moeilijk maakt om afscheid van hem te moeten nemen. Hij is vanwege de problemen in het gezin 50% van de tijd bij één van de ex-partners die alleen is en 4 dagen per week buitenshuis werkt, dus dat is geen goede omgeving voor hem.

We zijn kritisch als het gaat om Sjaaks nieuwe huis, we willen vooral dat hij zich weer continu blij en relaxed gaat voelen. Zijn nieuwe baasje heeft normaal gesproken ruime ervaring met honden en moet hem goed aan kunnen en duidelijkheid en zekerheid geven. Want die onzekerheid is zijn issue nu. Sjaak is verder graag buiten, dus een afgesloten tuin zou fijn zijn. Hij kan in principe goed met kinderen, maar gezien het voorgaande zoeken we toch een gezin zonder of eventueel met volwassen kinderen. Hoewel hij heel goed alleen kan zijn, zoeken we toch wel een plek waar hij nooit langer dan zo’n 4-6 uur alleen is. Of hij met een andere hond in huis kan, moeten we uitproberen.

Voor meer informatie: Birgit Dijkman (06-83606321) birgitdijkman@gmail.com
Of: Geert Meijer 06-53832368 (geert227@gmail.com)

In het zonnetje hond